bewustzijn en bewust ZIJN

 

Een aantal keren heb ik de vraag gekregen wat ik bedoel als ik het heb over ons bewustzijn of als ik het heb over bewust ZIJN. Ik merkte dat ik het lastig vond om dit uit te leggen. Ik werd mij ervan bewust dat wanneer ik hier uitleg aan ging geven ik vooral mag gaan staan voor mezelf als coach zijnde. En juist dat vond ik spannend! Ook al heeft het coachen altijd al in mij gezeten, het naar buiten brengen en hier voor gaan staan is toch wel even anders. (althans dat ervaarde ik)

 

Ik werd mij bewust van mijn gedachten zoals “ben ik wel goed genoeg als coach”, “ben ik wel slim genoeg”. Oude overtuigingen kwamen weer naar boven. 

 

Ons bewustzijn is het vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen, oftewel een beleving of besef hebben van jezelf en de omgeving. Ons bewustzijn is een reflectie op indrukken uit de buitenwereld, bijvoorbeeld van mensen. Het is ook een reflectie op de binnenwereld, bijvoorbeeld van emoties, gedachten en behoeften.

 

Door mijn bewustzijn kon ik mijn gedachten, overtuigingen en de daarbij opkomende emoties gaan ervaren en onderzoeken. Door de verschillende opleidingen die ik heb gedaan gerelateerd aan het bewustzijn en dergelijke, coach ben en ben wie ik ben, kon ik overgaan tot zelfonderzoek, ruimte geven aan mijn emoties en mijn bewustzijn vergroten.

 

Hierdoor ervaarde ik dat deze oude overtuigingen niet mijn overtuigingen zijn, ik geen waarde hoeft te hechten aan mijn gedachten en zo af en toe onzeker zijn helemaal niet erg is zolang ik mij er niet door laat leiden en door lijd.

Wanneer ik deze beweging maak, van hoofd naar binnen, ervaar ik weer mijn kracht en ervaar ik wie ik werkelijk ben en dat ik als een golfbeweging door het leven danst!! 

 

Wanneer ik dat ervaar kan ik bewust ZIJN. Alleen maar ZIJN, hier en nu en vanuit daaruit weer verder  leven. Vanuit die beweging elke keer weer opnieuw nog meer zakken in mijn bewustzijn en steeds meer ZIJN, steeds meer zakken in wie ik werkelijk ben. Constant in beweging zijn en me mee laten voeren met die constante golf beweging van het leven. 

 

Dit doe ik ook wanneer ik coach. Ik nodig de ander uit om vanuit het hoofd (gedachten, overtuigingen) naar binnen te gaan. Jouw bewustzijn vergroten waardoor je o.a. meer inzichten krijgt in wie je bent, wat je doet, waar je blokkades zitten, waar je werkelijk tegen aan loopt in het leven, omarmen wie je werkelijk bent en hoe jij zelf het e.e.a. kan veranderen. Ik nodig de ander uit om tot zelfonderzoek over te gaan.

 

Ik nodig de ander uit om te ervaren waar jouw kracht zit (want geloof me; dat die kracht er zit is zeker) en daardoor meer bewust kan ZIJN.

 

Ik nodig jou uit om samen te bewegen, mee te bewegen op de golf van het leven.

Warme groet, Vanessa

  

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Cisca (dinsdag, 20 november 2018 19:40)

    Het is een moeilijk iets om uit te leggen maar je hebt dat goed gedaan. Ik mag zelf sinds een jaar ervaren wat alleen maar ZIJN inhoudt. Het is fantastisch! Hierdoor begrijp ik goed wat je zegt en schrijft. Als ik het nog niet eerder had mogen ervaren had ik het denk anders gelezen en had ik ‘t minder goed begrepen. Daar bedoel ik niet mee dat je het niet goed uitlegt maar dat het iets is dat je alleen echt kan begrijpen als je het zelf hebt ervaren. Ik hoop dat je veel mensen mag helpen om bewust te ZIJN. �

  • #2

    Marianne (dinsdag, 20 november 2018 23:27)

    Mooi beschreven het bewustzijn in het bewuste ZIJN. Ik hoop dat je nog veel daar naar toe mag coachen! Jij kunt het!